Сеќавање на основачкиот извршен директор Џозеф А. Дејлинг

1943 - 2022

Оставање наследство на промовирање пристап до правда за сите.

Се соочувате со иселување?

Ние сме тука да и служиме на нашата заедница. Ресурсите се достапни.

 

КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ

Државните правни услуги во Прери нудат бесплатна правна помош за луѓе со ниски до умерени примања.

Помош за иселување на телефонска линија на Илиноис

Бесплатна правна помош за жителите на Илиноис кои се соочуваат со потенцијално иселување

-855 631 0811-

 

ШТО ЧЕКАШ?

Ако мислите дека имате право да добиете бесплатна правна помош за да го отфрлите пресудата за канабис, кликнете „Дознајте повеќе“ или посетете ја newleafillinois.org за да започнете денес!

МОЖНОСТИ ЗА КАРИЕРА

Придружете ни се на нашиот тим во борбата да донесеме еднаква правда за сите.

ШТО ПРАВИМЕ

 

Правните државни правни услуги на Прери нудат бесплатно правни услуги за лица со ниски примања и оние на возраст од 60 и повеќе години кои имаат сериозни граѓански правни проблеми и им треба правна помош за нивно решавање. Постојат 11 канцелариски локации кои служат на 36 окрузи во северен Илиноис.

БЕЗБЕДНОСТ

ДОМУВАЊЕ

ЗДРАВЈЕ

СТАБИЛНОСТ

РЕСУРСИ НА КОВИДИ

Еднаков пристап до правда

Секој ден, на луѓето низ Илиноис им се ускратуваат основните права на кои им следува според законот, едноставно затоа што не можат да си дозволат адвокат. Нашата мисија е да го промениме тоа.

Државните правни услуги на Прери им даваат бесплатна правна помош на луѓето на кои им е најпотребна, а најмалку можат да си дозволат. 

Достапноста на граѓанска правна помош може да ја направи разликата кај нашите соседи кои се борат да останат во своите домови, да избегаат од семејно насилство, да обезбедат бенефиции за ветераните или лицата со попреченост или да решат многу други правни предизвици што одат во срцето на нивната безбедност и благосостојба. 

Приближно 690,000 XNUMX луѓе во нашата услужна област живеат во сиромаштија. Тие имаат семејства, надежи и соништа. Тие ти се соседи. Тие живеат во заедниците што ги нарекувате дома. Нашите заедници се подобро место за сите нас кога е достапна помош кога е потребна.