Фондацијата на заедницата Галесбург го награди PSLS со грант за излезност во 2022 година

Правните служби на државата Prairie State Legal Services (PSLS) со задоволство добиваат грант за „излезност“ од Фондацијата на заедницата Галесбург. Преку својот годишен циклус на грантови, The Turnout, Фондацијата на заедницата Галесбург додели грантови на 37 локални непрофитни организации во 2022 година...

Волонтерите на PSLS добиваат награди на LSC Pro Bono Service

Одборот на директори на Legal Services Corporation (LSC) се состана минатата недела во Чикаго и за време на настанот ги додели наградите за Pro Bono Service на пензионираниот судија Дејвид Батлер (горната фотографија) за неговата волонтерска работа во канцеларијата на PSLS во Блумингтон, и Дејвид Блек (долу слика) за неговата...

Управниот адвокат и поранешен извршен директор на PSLS ја добија Меморијалната награда за правни услуги Џозеф Р. Бартилак

Адвокатската комора на државата Илиноис (ISBA) ги одликуваше управниот адвокат на Рокфорд, Џеси Ходиерн (под 10 години) и поранешниот извршен директор на PSLS, Мајк О'Конор (над 10 години), со овогодинешната истакната награда за Меморијални правни услуги Џозеф Р. Бартилак. Оваа...

PSLS добива 150,000 долари од Nicor ​​Gas Foundation за да обезбеди правни услуги на недоволно застапената волја, жители на округот Винебаго

Правните служби на државата Prairie (PSLS) добија обврска од 150,000 американски долари од Nicor ​​Gas Foundation да обезбеди еднаков пристап до правдата според законот за недоволно застапените жители во окрузите Вил и Винебаго. Овој грант ќе му овозможи на PSLS да продолжи да обезбедува правни ...

Извештај за јазот во правдата за 2022 година

Корпорацијата Legal Service ги презентираше наодите за незадоволените граѓански правни потреби на Американците со ниски приходи Корпорацијата за правни услуги (LSC) го претстави својот извештај за 2022 година, „Јазот во правдата: Незадоволените граѓански правни потреби на Американците со ниски приходи“, на 28 април. целосната...