даде

Траси Дејвис

Координатор за развој

-815 668 4405-

Кликнете на копчето „ДОНИРАЈТЕ СЕГА“ подолу

Државни правни служби во преријата

303 Северна главна улица, пакет 600

Рокфорд, ИЛ 61101

Мајка која избега од домашно злоставување, семејство кое се соочува со иселување или ветеран ја губи својата корист: давајќи им на Државните правни служби во Прери, вие соработувате со нашите адвокати и персонал за да им служите на вашите соседи кои имаат најголема потреба. Подолу се само неколку од начините на кои можете да соработувате со нас:

МЕСЕЧНИ Подароци

Повеќе информации

Давајќи месечно, вие ја демонстрирате вашата континуирана посветеност на нашата мисија за обезбедување еднаков пристап до правдата. Кога давате месечно, избраната сума автоматски ќе се одземе од вашата сметка на датумот по ваш избор.

Годишни партнерства / спонзорства

Повеќе информации

Ако вашата деловна или адвокатска канцеларија е заинтересирана да спонзорира еден од многуте наши локални настани, испратете emailенифер Луцковиак, директор за развој, на е-пошта на [заштитена по е-пошта].

Акции / ИРАС

Повеќе информации

Подароци за хартии од вредност се трансфер на акции, обврзници и други хартии од вредност, особено оние кои се зголемени во вредност. За упатства за правење подарок за хартии од вредност на државата Прери, ве молиме контактирајте ја Државната административна канцеларија на Прери на (815) 965-2134.

слави со нас

Повеќе информации

Може да донирате во државата Прери во чест или во спомен на некој посебен настан или личност.

ПРОГРАМИ ЗА ПОДАРОК ​​НА ПОДАРОК

Повеќе информации

Ако вашиот работодавец одговара на подароци, можеби ќе можете да ја удвоите или дуплирате вашата донација. Програмите за поклони за поклопување честопати одговараат на сите или процентот на донации на вработените во добротворни организации. Контактирајте ги човечките ресурси на вашиот работодавец за да дознаете дали тие нудат програма за поклонување подароци.

ПЛАНИРАНИ ПОДАРОЦИ

Повеќе информации

Одредба за оставинка е едноставна изјава во вашата волја што и дава на државата Прери некое од следниве:

  • Специфична сума на долар,
  • Одреден процент од вашиот имот,
  • Особено парче недвижен имот (како што е дом или деловна зграда),
  • Вредна лична сопственост, како што е уметничко дело.

Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за планираното давање, испратете emailенифер Луцковиак, директор за развој, на е-пошта на [заштитена по е-пошта].

Социјалните медиуми

Повеќе информации

Може да ја промовирате државата Прери со тоа што ќе не сакате на Фејсбук или ќе нè следите на Инстаграм и Твитер. Кога ги споделувате нашите објави, ја промовирате нашата мисија за обезбедување еднаков пристап до правдата преку запознавање на вашето семејство и пријатели со услугите што им ги обезбедуваме на нивните соседи на кои им е потребна помош. Можете исто така да создадете прибирање средства за социјални медиуми во наше име.

Комисии за финансирање

Повеќе информации

Многу поединци го донираат своето време на државата Прери со тоа што служат во локален комитет за собирање средства. Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за служењето во комитет за собирање средства, испратете ја е-пошта Даниел Норд, менаџер за поддршка на заедницата, на [заштитена по е-пошта].

АМАЗОНСКА НАСМЕВКА

Повеќе информации

Кога купувате на Амазон насмевка, Амазон ќе донира дел од вашата набавка на правните служби на Државната прерија. За да дознаете повеќе и да купувате, посетете ја Амазонска насмевка.

CY PRES

Повеќе информации

Наскоро!

За прашања во врска со кој било од овие начини на давање, ве молиме контактирајте:
Ennенифер Лучкојак, директор за развој на (224) 321-5643

Државните правни служби на Прери се добротворна непрофитна организација и подароците се намалуваат за данок според IRS одделот 501 (в) (3). Сите подароци добиваат писмено признание и донаторите се препознаваат во нашата Годишен извештај. Барањата да останат анонимни се исполнети.

Најчесто поставувани прашања

Дали донациите за правните служби во државата Прери се одземаат од данок?

Да, придонесите се намалуваат за данок; Државните правни служби на Прери се добротворна организација според законот за внатрешни приходи оддел 501 (в) (3).

Може ли да направам донација за поддршка на мојата локална канцеларија на ПСЛС?

Кога е можно, државата Прери ги насочува донациите до локалната канцеларија за услуги во заедницата од каде потекнуваат донациите. Можете да го насочите вашиот подарок во канцеларија надвор од вашата заедница со назначување на канцеларијата по ваш избор.

Како се препознаваат донациите?

Сите донации се признаваат во Годишен извештај. Донации направени преку Кампања за правни услуги честопати се препознаваат на настаните од Кампањата, во списанија на адвокатски здруженија, а понекогаш и во локални весници. Подароците можат да се прават во чест или во спомен на пријателите, семејството или колегите. Исто така, се почитуваат барањата да останат анонимни.

Дали ќе добијам потврда за мојата донација?

Секоја донација е потврдена со писмо кратко време по приемот на подарокот. Секоја година во јануари, на секој донатор му испраќаме резиме на сите подароци направени од донаторот во претходната година.

Одрекување за LSC

Државните правни услуги на Прери, Inc. се финансираат делумно од корпорацијата Правни услуги (ЛСЦ). Како услов за финансирање што го добива од LSC, ограничено е да се занимава со одредени активности во целата своја правна работа - вклучително и работа поддржана од други извори на финансирање. Prairie State Legal Services, Inc. не може да потроши средства за каква било активност забранета со законот за корпорација Legal Services, 42 USC 2996, et. сек., или според Јавниот закон 104-134, §504 (а). Јавниот закон 104-134 §504 (г) предвидува известување за овие ограничувања да се даде на сите финансирачи на програми финансирани од корпорацијата Правни услуги. Ве молиме контактирајте ја нашата административна канцеларија на (815) 965-2134 за повеќе информации во врска со овие забрани.