канцеларии

ВРЕМЕ 

Телефонска служба за советување: 9:1 - XNUMX:XNUMX часот (М-та).  Повикувачите за прв пат можат да стигнат до оваа услуга со повикување на телефонскиот број на локалната канцеларија. Подобните повикувачи или ќе добијат непосреден совет или упат.

Линија за помош за правна помош за постари возрасни: 9:1 – XNUMX:XNUMX часот (M-Tth)

Линија за помош на проектот за правна помош за сопствениците на куќи: 9:1 – XNUMX:XNUMX (M-Tth)

Линија за помош за семејно насилство (DV): 9:1 – 6:8 (M, T, Th) и XNUMX:XNUMX – XNUMX:XNUMX (W)

Нашите канцеларии се генерално отворени од 8:30 до 5:00 часот (МФ). Ве молиме контактирајте ја вашата локална канцеларија за повеќе помош. 

Телефонска линија за помош за иселување: 9:3 – XNUMX:XNUMX (MF)

Носењето маска е потребно:

Маските мора да ги носи целиот персонал и посетители на возраст од 2 и повеќе години кога социјалното дистанцирање не е изводливо. Ако немате маска, ве молиме прашајте ја пред бирото.

 

Канцеларијата на Блумингтон
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

201 Улица западна маслинка

сопствена 203

Блумингтон, Ил 61701

преглед на мапа

(309)-827 5021

(800)-874 2536

Ливингстон

Меклин

Вудфорд

Адријан Бар
Канцеларија во Галезбург
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

311 Исток Мајна Стрит

сопствена 302

Галезбург, ИЛИ 61401

преглед на мапа

(309)-343 2141

(800)-331 0617

Хендерсон

Нокс

МекДонау

Ворен

Томас Денис
Officeолит канцеларија
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

Улица Каст 18

5th Floor

Joliet, IL 60432

преглед на мапа

(815)-727 5123

Груби

ќе

Андреа ДеТелис
Канцеларија Канкаки
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

Авенија Јужна Шајлер 187

сопствена 350

Канкаки, ​​ИЛ 60901

преглед на мапа

(815)-935 2750

(800)-346 2864

Ирокеа

Канкаки

Кетура Баптиште
Канцеларија во Отава
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

Улица Клинтон 1021

Отава, ИЛИ 61350

преглед на мапа

(815)-434 5903

(800)-892 7888

Бирото

ЛаСал

Путнам

Дон Дирк
Канцеларија Пеорија
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

Булевар Хамилтон 411

сопствена 1812

Пеорија, ИЛИ 61602

преглед на мапа

(309)-674 9831

(800)-322 2280

Фултон

Маршал

Пеорија

Старк

Тазевел

Томас Денис
Канцеларија на островот Рок
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

1600 Четврта авенија

сопствена 200

Остров Рок, ИЛИ 61201

преглед на мапа

(309)-794 1328

(800)-322 9804

Henry

Lee

Мерсер

Рок остров

Whiteside

Гретчен Фарвел
Канцеларија Рокфорд
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

303 North Main Street

сопствена 600

Рокфорд, ИЛ 61101

преглед на мапа

(815)-965 2902

(800)-892 2985

Бун

Керол

Davо Дејвис

Огл

Стивенсон

Виннебаго

Essеси Ходиерн
Канцеларијата на Вокеган
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

325 улица Западен Вашингтон

сопствена 100

Ваукеган, ИЛИ 60085

преглед на мапа

(847)-662 6925

(800)-942 3940

Езеро

Сем ДиГрино
Канцеларија во западно приградско население
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

31W001 Авенија Северна Северна

сопствена 200

Западен Чикаго, ИЛИ 60185

преглед на мапа

(630)-690 2130

(800)-690 2130

Декалб

DuPage

Кејн

Kendall

Мариса Висман
Канцеларија во Вудсток
Адреса контакт Служени окрузи Управен правобранител

400 Суд во Расел

Вудсток, ИЛИ 60098

преглед на мапа

(815)-344 9113

(877)-480 3020

McHenry Пол Зуковски
Канцеларијата на Блумингтон
Адреса контакт

201 Улица западна маслинка

сопствена 203

Блумингтон, Ил 61701

преглед на мапа

(309)-827 5021

(800)-874 2536

Служени окрузи Управен правобранител

Ливингстон

Меклин

Вудфорд

Адријан Бар
Канцеларија во Галезбург
Адреса контакт

311 Исток Мајна Стрит

сопствена 302

Галезбург, ИЛИ 61401

преглед на мапа

(309)-343 2141

(800)-331 0617

Служени окрузи Управен правобранител

Хендерсон

Нокс

МекДонау

Ворен

Дениз Конклин
Officeолит канцеларија
Адреса контакт

Улица Каст 18

5th Floor

Joliet, IL 60432

преглед на мапа

(815)-727 5123

Служени окрузи Управен правобранител

Груби

ќе

Андреа ДеТелис
Канцеларија Канкаки
Адреса контакт

Авенија Јужна Шајлер 187

сопствена 350

Канкаки, ​​ИЛ 60901

преглед на мапа

(815)-935 2750

(800)-346 2864

Служени окрузи Управен правобранител

Ирокеа

Канкаки

Кетура Баптиште
Канцеларија во Отава
Адреса контакт

Улица Клинтон 1021

Отава, ИЛИ 61350

преглед на мапа

(815)-434 5903

(800)-892 7888

Служени окрузи Управен правобранител

Бирото

ЛаСал

Путнам

Дон Дирк
Канцеларија Пеорија
Адреса контакт

Булевар Хамилтон 411

сопствена 1812

Пеорија, ИЛИ 61602

преглед на мапа

(309)-674 9831

(800)-322 2280

Служени окрузи Управен правобранител

Фултон

Маршал

Пеорија

Старк

Тазевел

Дениз Конклин
Канцеларија на островот Рок
Адреса контакт

1600 Четврта авенија

сопствена 200

Остров Рок, ИЛИ 61201

преглед на мапа

(309)-794 1328

(800)-322 9804

Служени окрузи Управен правобранител

Henry

Lee

Мерсер

Рок остров

Whiteside

Гретчен Фарвел
Канцеларија Рокфорд
Адреса контакт

303 North Main Street

сопствена 600

Рокфорд, ИЛ 61101

преглед на мапа

(815)-965 2902

(800)-892 2985

Служени окрузи Управен правобранител

Бун

Керол

Davо Дејвис

Огл

Стивенсон

Виннебаго

Essеси Ходиерн
Канцеларијата на Вокеган
Адреса контакт

325 улица Западен Вашингтон

сопствена 100

Ваукеган, ИЛИ 60085

преглед на мапа

(847)-662 6925

(800)-942 3940

Служени окрузи Управен правобранител
Езеро Сем ДиГрино
Канцеларија во западно приградско население
Адреса контакт

31W001 Авенија Северна Северна

сопствена 200

Западен Чикаго, ИЛИ 60185

преглед на мапа

(630)-690 2130

(800)-690 2130

Служени окрузи Управен правобранител

Декалб

DuPage

Кејн

Kendall

Мариса Висман
Канцеларија во Вудсток
Адреса контакт

400 Суд во Расел

Вудсток, ИЛИ 60098

преглед на мапа

(815)-344 9113

(877)-480 3020

Служени окрузи Управен правобранител
McHenry Пол Зуковски