кариера

Државните правни услуги во Прери се одлично место за работа

Ние го цениме вашиот интерес како потенцијален член на персоналот. Ако барате да се вклучите како потенцијален волонтер или колега, посетете Про Боно / Волонтери или стипендии. 

Правните служби на државата Prairie е енергична и високо почитувана организација за правни услуги. Основана во 1977 година, државата Prairie има горда историја на обезбедување висококвалитетни правни услуги за сиромашните клиенти. Ние опслужуваме триесет и шест окрузи во северниот и централниот дел на Илиноис. За да се осигуриме дека сме достапни и познавања за заедниците што ги опслужуваме, работиме со 11 канцеларии, со локации во Блумингтон, Галесбург, Џолиет, Канкаки, ​​Мекхенри (Вудсток), Отава, Пеорија, Рокфорд, Рок Ајленд, Вокеган и Западен предградие .

Е имате можност да направите разлика.  

Постојат широк спектар на позиции, но сите наши застапници може да очекуваат да бидат вклучени во следниве активности: 

 • Спроведување интервјуа за прием со клиенти, учество на состаноци за прифаќање на случаи и вклучување во планирање на случаи.
 • Обезбедување правни совети, кратки услуги или проширено застапување, вклучително и преговори со спротивни страни и адвокати и парница во сите фази пред државните и федералните судови и пред административните агенции.
 • Обезбедување на директно застапување што се однесува на системски проблеми, вклучително и судски спорови, како и законодавно или административно застапување, како што е соодветно.
 • Учество во целни програмски или државни задачи и / или работни групи фокусирани на специјализирани области на правото.
 • Ангажирање во правно образование во заедницата.
 • Работа со групи во заедницата и агенции за социјални услуги за решавање на потребите на клиентите и за заштита на нивните законски права.

Receiveе добиете квалитетна поддршка и обука.

Давањето високо квалитетни правни услуги започнува со високо квалификувани застапници. Gainе стекнете искуство со клиенти и во судницата и додека ги развивате овие вештини, ќе добиете надзор од искусни адвокати и директорите на парницата. Исто така, ќе добиете одлична обука, а многу можности за обука се достапни секој месец. Новопримените адвокати добиваат интензивна обука за основни парнични вештини. 

Вие ќе бидете дел од заедницата.

Исто така, ќе имате корист да работите за организација што ги има сите предности на големо адвокатско друштво со интимност и непосредност на мала фирма. Е бидете дел од избрана и тесна група посветени професионалци кои обезбедуваат високо квалитетни правни услуги. Нашите канцеларии се со големина од три до осум адвокати, со одличен персонал за поддршка. Сепак, секоја од нашите канцеларии е поврзана едни со други со заедничка мисија и страсна посветеност на принципите на еднаква правда.  

Willе бидете високо ценети.

Ние сме посветени на привлекување и задржување на професионалци посветени на извршувањето на нашата мисија и се трудиме да обезбедиме работна околина пријателска за вработените. Ние нудиме исклучителен пакет придобивки, вклучувајќи:  

 • Здравствено осигурување (вклучително и придобивки за забите и видот)
 • Дарежливо платено отсуство (вклучително и родителско отсуство)
 • Алтернативни програми за работа (вклучувајќи флексибилно работно време, работно време со скратено работно време и телекомуникација)
 • Флексибилни сметки за трошење (вклучително и медицинска и зависна нега)
 • Осигурување на живот
 • Кратко и долгорочно инвалидско осигурување
 • 403 (б) План за заштеди во пензија
 • Професионални членства и адвокатски комори
 • Поддршка за професионален развој

ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ

Адвокат за персоналот на проектот за фер домување

Адвокат за персоналот на проектот за фер домување

Адвокат на персоналот -Програма за правда, правичност и можности

Адвокат на персоналот -Програма за правда, правичност и можности

Координатор за тестирање и контакт за фер домување

Координатор за тестирање и контакт за фер домување

Специјалист за грантови

Специјалист за грантови

Специјалист за мајор за давање

Специјалист за мајор за давање

Годишен специјалист за давање

Годишен специјалист за давање

Адвокат на персоналот - Проект за пристап до правда

Адвокат на персоналот - Проект за пристап до правда

Правен секретар

Правен секретар

Адвокат на персоналот-Програми за семејно насилство и расна нееднаквост

Адвокат на персоналот-Програми за семејно насилство и расна нееднаквост

Персоналот

Персоналот

Адвокат за персоналот за стабилност на домувањето

Адвокат за персоналот за стабилност на домувањето

Пристап до правосуден персонал

Пристап до правосуден персонал

Персоналот

Персоналот

Пристап до правда – Адвокат на персоналот

Пристап до правда – Адвокат на персоналот

Надзорен адвокат

Надзорен адвокат