Фондацијата на заедницата Галесбург го награди PSLS со грант за излезност во 2022 година

Prairie State Legal Services (PSLS) is pleased to be the recipient of a “turnout” grant from the Galesburg Community Foundation. Through its annual grant cycle, The Turnout, the Galesburg Community Foundation awarded grants to 37 local nonprofits in 2022...

Волонтерите на PSLS добиваат награди на LSC Pro Bono Service

Одборот на директори на Legal Services Corporation (LSC) се состана минатата недела во Чикаго и за време на настанот ги додели наградите за Pro Bono Service на пензионираниот судија Дејвид Батлер (горната фотографија) за неговата волонтерска работа во канцеларијата на PSLS во Блумингтон, и Дејвид Блек (долу слика) за неговата...

Управниот адвокат и поранешен извршен директор на PSLS ја добија Меморијалната награда за правни услуги Џозеф Р. Бартилак

Адвокатската комора на државата Илиноис (ISBA) ги одликуваше управниот адвокат на Рокфорд, Џеси Ходиерн (под 10 години) и поранешниот извршен директор на PSLS, Мајк О'Конор (над 10 години), со овогодинешната истакната награда за Меморијални правни услуги Џозеф Р. Бартилак. Оваа...

PSLS добива 150,000 долари од Nicor ​​Gas Foundation за да обезбеди правни услуги на недоволно застапената волја, жители на округот Винебаго

Правните служби на државата Prairie (PSLS) добија обврска од 150,000 американски долари од Nicor ​​Gas Foundation да обезбеди еднаков пристап до правдата според законот за недоволно застапените жители во окрузите Вил и Винебаго. Овој грант ќе му овозможи на PSLS да продолжи да обезбедува правни ...

Извештај за јазот во правдата за 2022 година

Корпорацијата Legal Service ги презентираше наодите за незадоволените граѓански правни потреби на Американците со ниски приходи Корпорацијата за правни услуги (LSC) го претстави својот извештај за 2022 година, „Јазот во правдата: Незадоволените граѓански правни потреби на Американците со ниски приходи“, на 28 април. целосната...

Правните служби на државата Prairie и државниот законодавец нудат втори шанси со бесплатна правна помош

Државниот сенатор Стив Стаделман (Д-Рокфорд) го одржа својот самит за втори шанси за 2022 година на 20 мај во центарот Нордлоф во центарот на Рокфорд. Повеќе од 170 луѓе присуствуваа на средби еден на еден со адвокати волонтери за бесплатна правна помош при подготовка на петиции до...