Персоналот

Државните правни служби во Прери се составени од повеќе од 200 вработени членови лоцирана низ целата област на услуги од 36 окрузи. 

ЛИДЕРСКИ ЕКИПА

Дениз Конклин

извршен директор

Жан Руте

директор за финансии

RеРРИ Домбровски

ДИРЕКТОР за информатичка технологија

Essесика ходиерн

Директор на човечки ресурси

Ennен Лусковијак

директор за развој

Кети Лис 

заменик директор на парнична постапка

Сара Меган

ДИРЕКТОР на парнична постапка

Гејл Волш

ДИРЕКТОР за развој на програма

ЛИНДА РОТНАГЕЛ 

директор на обука за застапување и волонтерски услуги

Ким Тиелбар

директор на услугите на Про Боно

Дејвид Воловиц

соработник директор

Кети бетчер

Директор на услуги за жртви

Управување со адвокатите

кетура баптист

канцеларија за канкаки

Управувачки адвокат

Адријан Бар

Блумингтон КАНЦЕЛАРИЈА

Управувачки адвокат

Паул Зуковски

Вудсток КАНЦЕЛАРИЈА

управен адвокат

Томас Денис

peoria/galesburg КАНЦЕЛАРИЈА

Управувачки адвокат

Андреа Детелис

OFFолит канцеларија

Управувачки адвокат  

Самуел дигрино

канцеларија на ваукеган

Управувачки адвокат

Дон Дирк

отава канцеларија

Управувачки адвокат

Гретчен фарвел

рок остров КАНЦЕЛАРИЈА

Управувачки адвокат

Мелиса Фухтман

телефонско советување

управен адвокат

essеси Ходиерне

рокфорд ОФИС

Управувачки адвокат

Мариза Висман

западниот подземен град

управен адвокат

БИОГРАФИИ

Дениз Конклин – извршен директор

Денис Конклин е извршен директор на правните служби на државата Prairie. Таа ја започна својата кариера во државата Prairie како волонтерски адвокат во нашата канцеларија во Пеорија во 2004 година и стана персонален адвокат во 2007 година. Дениз подоцна стана управен адвокат во 2009 година.

Пред да се приклучи на државата Прири, Денис работеше како виш соработник во Одделот за парница во адвокатската канцеларија „Катен Мучин Розенман“ во Чикаго, Илиноис. Таа дипломираше на Магна Кум Лоуд со дипломиран доктор на Јурис на Колеџот за правни науки на Универзитетот во Илиноис во 1997 година. Таа доби диплома за уметност по англиска литература од Универзитетот во Илиноис во 1994 година.

Денис е примена на адвокатска пракса во државата Илиноис и во Окружниот суд на САД за северните и централните области на Илиноис. Нејзината практика се фокусира на сите аспекти на законот за сиромаштија, вклучувајќи го семејното право, државните бенефиции, законот за образование и законот за домување.

Жан Рут - директор за финансии

Жан носи повеќе од 30 години финансиско искуство во повеќе индустрии, вклучувајќи печатење, производство на возила и храна, здравствена заштита и сметководствени и советодавни услуги. Таа е одговорна за целокупното управување со финансиските операции на PSLS, вклучително и финансиско известување, управување со плати и придобивки, подготовка на буџет и известување за програми и имот и осигурување.

Неодамна, Жан работеше во MercyHealth во Рокфорд, ИЛ како супервизор за надомест во нивниот Оддел за финансии. Таа претходно работеше шест години како контролор/директор на циклусот на приходи за непрофитната непрофитна, Rosecraance Health Network, со седиште во Рокфорд.

Џин ја доби диплома за наука за сметководство и организациска администрација на Државниот универзитет во Оклахома, а нејзиниот МБА на Универзитетот во Северен Илиноис.

Ryери Домбровски - директор за информатичка технологија

Jerери Домбровски е директор за информатичка технологија (ИТ). Тој ги надгледува сите аспекти на компјутерите, вмрежувањето, сајбер безбедноста и ИТ-ресурсите. Jerери ја започна својата кариера во државата Прери во 2014 година како адвокат на персоналот, фокусиран на случаи на домување и иселување. Потоа тој премина во директор на ИТ улога користејќи ја својата голема позадина во ИТ. Претходно, Jerери работел за областа Рокфорд Парк, одделот за ИТ на Универзитетот Северозападен за запишување универзитет, Мозаични технологии и Барбара Олсон Центар на надеж

Jerери е дипломиран наука за управување со информациони системи од универзитетот Елмхурст и JD од универзитетот Северен Илиноис.

Essесика Ходиерн - директор за човечки ресурси

Essесика Ходиерн е директор за човечки ресурси. Таа ги води политиките, програмите, практиките и целите на човечките ресурси во Прери Стејт, кои обезбедуваат култура ориентирана кон вработените, со високи перформанси, која потенцира зајакнување, квалитет, продуктивност, постигнување на целите и регрутирање, задржување и постојан развој на супериорна работна сила.

Essесика се приклучи на правните служби на Државната прерија во 2012 година како АмериКорпс ВИСТА во нашата канцеларија во Пеорија, Таму, таа го разви првото медицинско-правно партнерство на таа канцеларија со локалниот Федерално квалификуван здравствен центар и претставуваше клиенти на административни расправи. Таа подоцна премина во улога на административен менаџер и ги надгледуваше главните грантови на канцеларијата, канцелариското работење и управувањето со локалните задачи за човечки ресурси. Таа беше ангажирана како директор за човечки ресурси во 2018 година.

Essесика е дипломиран уметник по комуникација од Универзитетот Западен Илиноис и е овластено професионално друштво за управување со човечки ресурси.

Ennен Лучкојак - директор за развој

Ennен Лучкојак е директор за развој. Таа ги надгледува напорите за маркетинг и комуникации и напори за прибирање средства од индивидуални, корпоративни и мали донатори на фондации.

Ennен претходно служеше како директор на Проектот за правни служби на Државната прерија на Проектот за правна помош за сопствениците на домови во ПСЛС, кој обезбедуваше правен советник и застапување за сопствениците на куќи и станарите кои се соочуваат со заплена. Пред да пристигне во ПСЛС, г-ѓа Лучкојак работеше во Адвокатската фондација на Силиконската долина, служејќи бездомници и забегани млади како соработник на еднакви дела на правдата и адвокат на вработените. Таа добила диплома од Универзитетот Нортвестерн и ЈД од Универзитетот во Калифорнија, колеџ за закон во Хестингс.

Кејти Лис – заменик-директор за парнична постапка

Кејти Лис е заменик-директор за судски спор за правни услуги на државата Prairie од јули 2021 година. Таа му помага на директорот на судски спор да обезбеди лидерство и надзор над правните услуги на целата програма и обезбедува парнична поддршка за жалби и сложени случаи. Кејти ја започна својата кариера како Адвокат за вработените во проектот за постари лица во канцеларијата на државата Прари во Ваукеган од 2008-2011 година. Таа работеше за Ascend Justice како адвокат за семејно право, а потоа неколку години како виш адвокат во Legal Aid Chicago's Consumer Practice Group, каде нејзината практика вклучуваше стечај, одбрана од запленување, прашања за студентски заеми и потрошувачки измами. Од март 2020 до јуни 2021 година, Кејти работеше како директор на Базата на податоци за анти-предаторски заеми („APLD“), поплаки и истраги на потрошувачи за Одделот за финансиска и професионална регулатива во Илиноис. 

Кејти спроведе промени кои донесоа поголема одговорност кон АПЛД и таа исто така помогна во создавањето на нов државен закон кој поттикнува побезбедни практики за хипотекарно кредитирање од страна на државните регулирани финансиски институции за заедниците со низок и умерен приход.   

Кејти е поранешен претседател, заменик-претседател и презентер на Комитетот за право на потрошувачи на Адвокатската комора на Чикаго. Таа е дипломиран на UW-Madison и на Правниот факултет на Универзитетот Лојола во Чикаго.

Сара Меган - директор на парнична постапка

Сара Меган е директор на парнична постапка за правните служби во Прери, г-ѓа Меган има повеќе од 38 години искуство во домување, јавни бенефиции и други проблеми со законот за сиромаштија. Покрај застапувањето на клиенти во сложените парнични спорови во државниот и федералниот суд, г-ѓа Меган е надзорник на парницата повеќе од 27 години, помагајќи им на 90-те плус адвокати и пред-судски лица на нашата програма за правна помош во парница и специјални проекти кои опфаќаат широк спектар на правни прашања што влијаат на сиромашните, хендикепираните лица и старите лица, вклучувајќи домување, здравје, семејство, образование и потрошувачи. Во 2016 година, г-ѓа Меган доби национално признание за нејзината работа, како добитник на Наградата Реџиналд Хебер Смит на Националната асоцијација за правна помош и бранител, признавајќи им ги посветените услуги и извонредните достигнувања на бранителите на граѓанската или сиромашната одбрана додека беше вработена во организациите што ги поддржуваа таквите услуги Г-ѓа Меган е дипломирана на колеџот Гринел и Правниот факултет на Универзитетот во Ајова.

Гејл Тилкин Валш - директор за развој на програма.

Гејл Тилкин Валш е директор за развој на програми во правните служби на Државната прерија. На оваа позиција, таа развива концепти за испорака на услуги, координира проценка на правни потреби, подготвува апликации за грантови и извештаи и работи со нејзиниот тим за да го надгледува нашиот систем за управување со случаи и голем дел од администрацијата на нашите грантови.

Гејл ја започна својата кариера во државата Прири во 1979 година како пред-правник со Програмата за правни услуги за постари граѓани во нашата канцеларија во Пеорија. Таа помина 11 години да се движи низ нашата организација и да служи во нашите канцеларии во Блумингтон, Рокфорд и Отава на позиции како што се координатор за правно образование во заедницата, координатор за про боно, директор за директна служба и администратор на локална канцеларија.

Гејл ја напушти државата Прири во 1990 година за да продолжи со магистер по социјална работа од Универзитетот во Илиноис-Урбана со фокус на служење постари возрасни лица. Подоцна работела во Центарот за ментално здравје на округот Шампани, фокусирајќи се на развојот на домувањето за лица со ментална болест, а потоа се придружила на областа Обединет начин каде што спроведувала проценки на потребите и ги координирала напорите за планирање. Таа се врати во државата Прери на сегашната позиција во 1995 година.

Линда Ротнагел - директор на обука за застапување и волонтерски услуги

Линда Ротнагел е директор на обука за застапување и волонтерски услуги за правните служби во државната област Прери. Таа е одговорна за ориентација кон нови вработени за сите канцеларии на државата Прери низ 36 окрузи; таа ја координира програмата МЦЛЕ на Прири Стејт за персонал и волонтери; и таа работи со адвокати низ државата Прери за прашања на клиентите. Линда, исто така, одржува сопствен товар на прашања за клиентите, помага при надзор на правната работа на вработените во канцеларијата на Мекери во државата Прери, а од декември 2016 година е одговорна за координирање на про боно напорите на државата Прери.

Линда служеше во улога на директор на обука за застапување од јануари 2008 година. Претходно ја надгледуваше нашата канцеларија во Воукеган 22 години и канцеларијата во Отава 2 години. Нејзиното искуство вклучува застапување на клиенти во различни семејни закони, домување, заплена, потрошувачи, социјално осигурување и прашања од јавен интерес; таа водела случаи на ниво на државен и федерален суд, на ниво на апелационен суд и пред бројни административни агенции.

Линда е дипломирана на колеџот Мидлбери и Правниот факултет на Универзитетот во Мичиген. Таа е добитник на наградата за меморијална правна служба на Barозеф Р. Бартилак, Државна адвокатска комора на Илиноис, 2019 година.

Ким Тиелбар - директор на Про Боно услуги

Ким Тиелбар е директор на Про Боно услуги. Таа помага да се оцени, организира и прошири целокупната про боно програма на Прари Стејт и ги поврзува волонтерите со клиенти кои имаат потреба од критични услуги за граѓанска правна помош.

Ким работи во правните служби на Државната прерија од 2013 година, најпрво како адвокат на вработените во канцеларијата на Рокфорд, а потоа и како главен адвокат на таа канцеларија во 2015 година. Таа беше ангажирана како директор на Про Боно услуги во 2019 година. Пред да се приклучи на државата Прери, Ким работел како соработник во јавен интерес на Опрема за еднаквост во Чикаго, работејќи во Клиниката за специјално образование.

Во 2016 година, Стопанската комора на Рокфорд ја назначи Ким за еден од нејзините „40 водачи под 40 години“. Во 2017 година, РАМП Центарот за независно живеење и ја додели на Ким наградата „Застапник на младата година“. Во 2019 година, Рокфорд Регистрирај се везда ја профилираше Ким како дел од серијата „Следно нагоре“ фокусирана на идните водачи на долината на реката Рок.

Ким доби додипломски студии на Универзитетот во Мичиген и дипломиран правник на Универзитетот Лојола во Чикаго.

Дејв Воловиц - соработник директор

Дејв Воловиц е вонреден директор на Државните правни служби во Прери. Неговите должности вклучуваат надзор, администрација и надзор на специјални проекти; надзор на проект менаџери и специјализирани единици; обезбедете правни ресурси за адвокатски и предправен персонал во голем број области на практики; професионален развој на персоналот; доделува апликации и буџети, договори и други писмени договори со надворешни договарачи, закуподавачи, финансиери и партнери; извештаи и врски со финансиери; разни меѓуагенциски односи и упати; развој / имплементација на програмски политики, процедури и системи; поддршка за извршен директор и други административни функции, вклучувајќи вработување / регрутирање, прашања поврзани со персоналот, регулаторна и договорна согласност; и директна поддршка на Управниот одбор на PSLS и неговото управување. 

Дејв се приклучи на ПСЛС кога е основана во 1977 година, претходно беше извршен директор на Бирото за правна помош од округот Кејн. Тој е здружен директор од 2008 година и претходно служеше како директор на специјални проекти (1988-2008), заменик директор на парница (1984-1988) и управен адвокат на канцеларијата во Сент Чарлс (1977-1984). Од 2000-2008 година, Дејв им предавал парнични вештини на студенти по право од втора и трета година на Правниот колеџ на Универзитетот Северен Илиноис од 2000-2008 година.

Дејв е примен во Врховниот суд на Илиноис, федералните судови за Северниот округ, Централниот округ и Седмиот апелационен суд. Тој е член на Американската адвокатска комора, Адвокатската комора на Илиноис и Адвокатската комора на округот ДуПејџ. Неговите публикации вклучуваат коавторство Закони и програми за лица со попреченост Прирачник за постари граѓани (автор и уредник). 

Дејв ги добил своите дипломски студии и диплома од Универзитетот во Илиноис Шампања-Урбана.

Кети Бечер - директор на услуги за жртви

Кетрин Бечер дипломирала на Правниот колеџ на Универзитетот Северен Илиноис во 1991 година и истата година доби лиценца во Илиноис. Г-ѓа Бечер работи во правните служби на Државната прарија од 1991 година, најпрво како адвокат на персоналот. Од 2005 година до 2020 година таа служеше како главен адвокат во канцеларијата на долината Фокс. Г-ѓа Бечер сега е Директор на Семејно застапување и ги надгледува судските спорови за семејното право низ канцелариите на Стејт Прери. Г-ѓа Бечер ја концентрираше својата работа во семејното право, а особено во застапувањето на жртвите на семејно насилство. Таа застапувала бројни клиенти на оспорени расправи и судења на прашања од семејно право. Таа исто така служеше како супервизор на проектот за семејно насилство во државата Прери, лоциран во судската палата во округот Кејн. Г-ѓа Бечер е призната како лидер меѓу поборниците и адвокатите за семејно насилство во округот Кејн. Г-ѓа Бечер, исто така, има искуство со претставување на клиенти во други прашања, како што се иселувања и побарувања за попреченост на социјалното осигурување.

Кетура Баптист - извршен адвокат, канцеларија во Канкаки

Кетура Баптист ја започна својата кариера во Државните правни служби во Прери во 2007 година, каде што работеше како адвокат на вработените пред да стане главен адвокат на нашата канцеларија во Канкаки во 2013 година. од Правниот факултет во Универзитетот Лојола во Чикаго, во Чикаго, ИЛ.

Адријан Бар - извршен адвокат, канцеларија на Блумингтон

Адријан Бар е управен адвокат на нашата канцеларија во Блумингтон. Тој ја надгледува испораката на граѓански правни услуги и про боно услуги на луѓе со ниски примања и стари лица во окрузите Меклин, Ливингстон и Вудфорд.

Адријан ја започна својата кариера во Државните правни служби во Прери во 2001 година како адвокат на персоналот во нашата канцеларија во Сент Чарлс каде постапуваше со сопственикот-закупец, јавни бенефиции и случаи на попреченост. По 5 години во таа улога, Адријан се приклучи на Kingery Duree Wakeman & O'Donnell, адвокатска фирма Peoria, 3 години.

За време на неговото приватно вежбање, Адријан постапувал со неколку случаи со бонус за државата Прири. Тој се врати во државата Прери во 2011 година, служејќи се на сегашната позиција.

Адријан има добиено повеќе награди: Стипендија за јавен интерес од фондацијата „Чикаго Бар“, стипендија за јавен интерес во 2016 година, Дом за деца + Награда „Син лак“ за спречување на злоупотреба на деца во 2017 година, Награда за граѓански ангажман на Универзитетот „Илиноис Веслијан“ во 2018 година и награда „Линколн“ во 2020 година на извонредност. Тој служи во Фондацијата на заедницата Илионис Прери; и Проектот за имиграција, непрофитна организација во Блумингтон, кој им обезбедува на имигрантите пристапни правни услуги за имиграција.

Адријан ги доби додипломските студии и дипломите по право на Универзитетот во Илиноис во Урбана-Шампањ.

Пол Зуковски - извршен адвокат, канцеларија во Вудсток

Пол Зуковски е извршен адвокат на канцеларијата на Вудсток во Државните правни служби во Прери. Тој се приклучи на државата Прири како адвокат на персоналот во 2012 година, по 15 години во приватна пракса, и стана управен адвокат во 2019 година. 

Пол ја насочува својата работа на семејното право, со акцент на случаи поврзани со семејно насилство. Тој ја доби наградата за мир и правда од Тарвинг Поинт, локалната организација за застапување за семејно насилство, во 2016 година. Тој е поранешен претседател на Секторот за семејно право на Адвокатската комора на округот Мекхенри и е олеснувач на програмата за предвремено разрешување на разводот на 22-риот судски круг. Пол е исто така активен учесник во мрежата на даватели на социјални услуги во заедницата, како што се „Обединет начин“, 22-ри координативен совет за семејно насилство во судски спој, континуитет на грижа за ставање крај на бездомништво и Управен одбор за советодавни услуги за потрошувачки кредити од Северна Илиноис.  

Пол го доби својот дипломиран факултет од Карлетон колеџ и ЈД од Правниот школ на Универзитетот Лојола во Чикаго

Томас Денис – управен адвокат на канцеларијата во Пеорија/Галсбург

Томас Денис моментално работи како управен адвокат на нашата канцеларија во Пеорија/Галесбург. Тој се приклучи на Правните служби на државата Prairie во 2013 година како штабен адвокат. По три години служба во државата Прари, Томас се приклучи на Јавното правобранителство на округот Тазевел како помошник државен обвинител. Томас се врати во државата Прари во 2017 година, каде што се фокусираше на работата со јавни бенефиции, особено на прашањата за попреченост во социјалното осигурување и образованието. Од 2020 година, Томас служеше како надзорен адвокат во Канцеларијата во Пеорија/Галесбург. Во април 2022 година, тој стана управен адвокат на Канцеларијата во Пеорија/Галсбург. 

Томас е примен да практикува право во државата Илиноис и во Окружниот суд на Соединетите Држави за Централниот округ Илиноис. Тој го доби својот ЏД на Правниот колеџ на Универзитетот во Аризона, а неговиот диплома од Државниот универзитет во Аризона.

Андреа ДеТелис - извршен адвокат, канцеларија olолиет

Андреа ДеТелис е извршен адвокат на нашата канцеларија olолиет. Таа е дипломирана на Универзитетот во Нотр Дам и ја доби својата JD на Универзитетот Лојола во Чикаго. Андреа има лиценци за бар во барот Илиноис и Калифорнија, а исто така е забранет во Северниот округ Илиноис и Источниот округ Калифорнија. Таа е во државата Прери од 2013 година.

Андреа ја започна својата правна кариера како помошник државен адвокат во округот Меклин, Илиноис. Таа подоцна служеше во американската армија во областа на военото разузнавање и исто така работеше како дополнителен факултет што предаваше правни часови на додипломски студии. Вежбала во Калифорнија во областите на образование, семејно насилство, домување, вработување и јавни бенефиции. За време на нејзиното време во Калифорнија, таа се фокусираше особено на разликата во образованието кај децата во боја.

Андреа е исто така копретседавач на Иницијативата за расна правда во државата Прери. Автор е на статијата за Центарот Шривер Преглед на Клиринхаус и коавтор е на статијата за MIурнал МИЕ. Таа претходно служеше како секретар на Асоцијацијата на црни адвокати на округот Вил и во моментот работи како претседател. Покрај тоа, таа работи во Работната група за разновидност и вклученост на државниот фонд на адвокатот во доверба. Таа е исто така член на Државната адвокатска комора на Илиноис, Адвокатската комора на округот Вил и Адвокатската комора на жени од округот Вил.

Сем ДиГрино - извршен адвокат, канцеларија на Вокеган

Сем Ди Грино е извршен адвокат на нашата канцеларија во Воукеган. Тој се приклучи на државните правни служби во Прери во 2007 година како адвокат на персоналот, а беше ангажиран во 2012 година да ја води програмата за одбрана на забраната на државата во Прери, пред да стане главен адвокат во 2014 година.

Сем застапувал клиенти во случаи на домување, потрошувач, семејство, општина и образование во своето време во државата Прери. Дипломирал додипломски студии на Државниот универзитет Винона во Винона, Минесота, а дипломирал правен факултет на Правниот факултет Johnон Маршал во Чикаго, Илиноис.

Дон Диркс - извршен адвокат, канцеларија во Отава

Во текот на Доналд Диркс, повеќе од тридецениската кариера на rуниор во Државните правни служби во Прери, тој служеше како адвокат на персоналот од 1987-1998 година и беше главен адвокат на нашата канцеларија во Отава од 1997 година.

Доналд доби диплома од Универзитетот Ислинос Веслијан и ЈД од Правниот колеџ на универзитетот Северен Илиноис. Тој е член на одбор на Здружението за велосипедизам „Гладен карпа“ и член на одбор на „Рајде Илиноис“.

Гретчен Фарвел - извршен адвокат, канцеларија на островот Рок

Гретчен Фарвел е главен адвокат на канцеларијата на Рок Островот. Таа ја започна својата кариера во државата Прери како адвокат на персоналот во 1991 година пред да стане Главен адвокат во 1996 година. Таа исто така беше претседател на Работната група за семејно право за многу години. Гретчен ја фокусира својата пракса на семејно право, старо законодавство и закон за домување. Нејзината статија „ХИВ / СИДА и адолесценти: импликации врз училишните политикибеше објавено во Весник за право и образование во 1991.

Гретчен се занимава со Континуум на грижа од нејзиното основање, и е долгогодишен член на М-тимот за злоупотреба на старешините. Таа, исто така, била вклучена во 14-тиот судски кола од семејството насилство во округот Вајтсајд и округот Рок Ајленд и служела како член на одбор за опции за општокорисна работа.

Гретчен дипломирал Кам Лоуд на Правниот факултет во Северен Илиноис во 1991 година и ги добил дипломите од Државниот универзитет во Илиноис во 1984 година. Предавала на децата со оштетен степен во основното училиште Медгар Еверс од 1985-1988 година.

Мелиса Фухтман - управен адвокат, телефонско советување

Мелиса Собол Фухтман се приклучи на државните правни служби во Прери како адвокат за телефонско советување во 2006 година и стана главен адвокат на службата за телефонско советување во 2017 година. Како адвокат за телефонско советување, г-ѓа Фухтман обезбедува правни совети и упатувања за широк спектар на граѓански прашања, вклучувајќи домување, семејство, потрошувач и јавни бенефиции. Таа управува со секојдневното работење на Телефонската служба за советување, вклучително и надзор и поддршка на адвокатите и специјалистите за прием. Таа, исто така управува со технолошките потреби за клиентскиот центар за повици и апликациите преку Интернет. Г-ѓа Фухтман дипломирала на Правниот универзитет ДеПол и била лиценцирана во Илиноис во 2005 година.

Essеси Ходиерн - извршен адвокат, канцеларија во Рокфорд

Essеси Ходиерн доби доктор-правник од Правниот факултет на Универзитетот во Јужен Илиноис во 2012 година. За време на правното училиште, essеси работеше во Фондацијата за правна помош на Земјата на Линколн за различни правни работи. Во 2012 година, essеси се приклучи на државата Прери како адвокат на персоналот, а подоцна стана супервизор на Проектот за правна помош на сопствениците на домови во Државата Прери, каде што ја концентрираше својата пракса во застапување на клиенти погодени од одземање и прашања поврзани со потрошувачите. Во ноември 2019 година, essеси стана главен адвокат на канцеларијата на Рокфорд во државата Прири.

Мариса Висман - главен адвокат, Западно предградие

Мариза Висман е главна адвокатка на канцеларијата на праринските служби во Западно предградие на државата Прери. Пред да ја преземе оваа улога во 2016 година, таа служеше како директор за волонтерски услуги на Државата Прери; управниот адвокат на канцеларијата на Карикаки во државата Прири; и адвокат на персоналот во канцеларијата на Рокфорд во државата Прири.

Пред да и се приклучи на државата Прери, Мариса ја извршуваше службената должност за почесната Мерилин Браун Розенбаум во четвртиот судски округ во Минесота. Таа е член на Поткомитетот за процедурални форми и Комитетот за далечинско појавување на Комисијата за пристап до правда во Илиноис; Постојан комитет на Државната адвокатска комора на Илиноис за испорака на правни услуги; 18-ти судски комитет Про Боно комитет; управувачкиот комитет на влијанието на DuPage; и Управниот одбор на иницијативата за закон за јавен интерес. Таа е примател на стипендија за јавен интерес од фондацијата „Чикаго Бар“ од 2015 година.

Мариса ја доби лагата од JD од Правниот факултет на Универзитетот во Минесота, а лагата од магистерската диплома од колеџот Макалестер.