настани

Клиники за бришење на округот Кејн, 17 и 24 септември

Клиники за бришење на округот Кејн, 17 и 24 септември

Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 8 септември

Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 8 септември

Пеорија чекори за правда 1 милја прошетка и 5K трчање, 24 септември

Пеорија чекори за правда 1 милја прошетка и 5K трчање, 24 септември

Саем за бришење и враќање на работа, 4 август

Саем за бришење и враќање на работа, 4 август

БЕСПЛАТНИ информативни семинари за Законот за старци, 18 и 29 јули

БЕСПЛАТНИ информативни семинари за Законот за старци, 18 и 29 јули

Прослава на адвокатите за правда, 14 јули

Прослава на адвокатите за правда, 14 јули

Правната држава на Prairie ги презентира адвокатите во библиотеката, јуни-декември 2022 година

Правната држава на Prairie ги презентира адвокатите во библиотеката, јуни-декември 2022 година

Исчистете го вашето криминално досие, 30 јуни и 28 јули

Исчистете го вашето криминално досие, 30 јуни и 28 јули

Клиника за бришење на округот ДуПејџ, 30 јули

Клиники за запечатување иселување на LCBH, 26 мај, 16 и 30 јуни

Клиники за запечатување иселување на LCBH, 26 мај, 16 и 30 јуни

Обнови, реинвестирајте и обнови ги правните клиники, мај-декември 2022 година

Обнови, реинвестирајте и обнови ги правните клиники, мај-декември 2022 година

Информативен настан за бришење и запечатување, 9 мај

Информативен настан за бришење и запечатување, 9 мај

Информативен настан за бришење и запечатување, 24 мај (Хајвуд, Ил)

Информативен настан за бришење и запечатување, 24 мај (Хајвуд, Ил)

Саем за бришење и враќање на работа, 29 април

Саем за бришење и враќање на работа, 29 април

Вебинар: Информативна сесија за помош за изнајмување базирана на суд, 14 април

Вебинар: Информативна сесија за помош за изнајмување базирана на суд, 14 април

Самит за втори шанси на сенаторот Стив Стаделман, 20 мај

Самит за втори шанси на сенаторот Стив Стаделман, 20 мај

Знај ги твоите права: дефектологија, 6 мај

Знај ги твоите права: дефектологија, 6 мај

Едукативна клиника за запечатување/бришење, 20 април

Едукативна клиника за запечатување/бришење, 20 април

Правна презентација и клиника: права и одговорности на закупувачите, 30 март

Правна презентација и клиника: права и одговорности на закупувачите, 30 март

Патување низ нејзината приказна: Преглед на феминистички моменти раскажани од уметност, 29 март

Патување низ нејзината приказна: Преглед на феминистички моменти раскажани од уметност, 29 март

Уметничкиот совет на заедницата на округот Канкаки ќе ја претстави уметноста „аутсајдер“ на локалниот уметник Луис Вокер, Џуниор од 1 до 14 април

Уметничкиот совет на заедницата на округот Канкаки ќе ја претстави уметноста „аутсајдер“ на локалниот уметник Луис Вокер, Џуниор од 1 до 14 април

Месец на црната историја: Седиште на маса, 24 февруари

Месец на црната историја: Седиште на маса, 24 февруари

Саем за бришење и враќање на возачката дозвола, 10 декември

Саем за бришење и враќање на возачката дозвола, 10 декември

Прославен настан на Светскиот ден на СИДА, 1 декември

Прославен настан на Светскиот ден на СИДА, 1 декември

Адвокатска презентација и клиника: добијте бесплатен правен совет, 7 декември

Адвокатска презентација и клиника: добијте бесплатен правен совет, 7 декември

Запечатување евиденција за иселување: Преглед за партнерите во социјалната служба

Запечатување евиденција за иселување: Преглед за партнерите во социјалната служба

Микс и Мингл во Универзитетскиот клуб, 2 ноември

Микс и Мингл во Универзитетскиот клуб, 2 ноември

БЕСПЛАТНА MCLE симулација: Навигација низ судовите сами, 28 октомври

БЕСПЛАТНА MCLE симулација: Навигација низ судовите сами, 28 октомври

Прослава на Про Боно 2021 година, 25-29 октомври

Прослава на Про Боно 2021 година, 25-29 октомври

Бесплатна правна помош во библиотеката

Бесплатна правна помош во библиотеката

Неделна правна клиника за одење во фондацијата Антмаунд

Неделна правна клиника за одење во фондацијата Антмаунд

Семинар за иселување на станови, 26 август

Семинар за иселување на станови, 26 август

Вебинар, основи за данокот на имот за сопствениците на куќи, 18 август

Вебинар, основи за данокот на имот за сопствениците на куќи, 18 август

Комисија на ИЛ за поттик за сесија за слушање на сиромаштија - регион на северозападен Илиноис

Комисија на ИЛ за поттик за сесија за слушање на сиромаштија - регион на северозападен Илиноис

Клиника за проширување на округот ДуПејџ, 2 октомври (Регистрацијата е продолжена до 23 август)

Клиника за проширување на округот ДуПејџ, 2 октомври (Регистрацијата е продолжена до 23 август)

Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 9 септември

Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 9 септември

Пеорија чекори за правда, 25 септември

Пеорија чекори за правда, 25 септември

2021 Настан на кампања PSLS и Про Боно старателство за возрасни CLE, 20 август

2021 Настан на кампања PSLS и Про Боно старателство за возрасни CLE, 20 август

Бесплатно вебинар! Основи на обратна хипотека, 18 мај

Бесплатно вебинар! Основи на обратна хипотека, 18 мај

КОВИД-19 и вашата хипотека: Новости за сопствениците на домови, 11 мај

КОВИД-19 и вашата хипотека: Новости за сопствениците на домови, 11 мај

Неделни настани во живо на Фејсбук за иселување, распоред за мај

Неделни настани во живо на Фејсбук за иселување, распоред за мај

Коктели, моктели и лизгачи, 28 април

Коктели, моктели и лизгачи, 28 април

Проширување на канабис: Преминување покрај вашето криминално досие, 4 мај

Проширување на канабис: Преминување покрај вашето криминално досие, 4 мај

Ајде да бидеме фер - Да ги знаеме вашите правични права на домување Зум-презентација, 21 април

Ајде да бидеме фер - Да ги знаеме вашите правични права на домување Зум-презентација, 21 април

Клиника за виртуелно проширување: Почнувајќи, 16 април

Клиника за виртуелно проширување: Почнувајќи, 16 април

Фејсбук настан во живо – КОВИД-19 и вашата хипотека, 23 март

Фејсбук настан во живо – КОВИД-19 и вашата хипотека, 23 март

Суспензии за возачка дозвола: Вебинар за враќање на патот, 22 март

Суспензии за возачка дозвола: Вебинар за враќање на патот, 22 март

Државните правни служби на Харбор Хаус и Прери ќе бидат домаќини на тркалезна маса за месецот на историјата на жените

Државните правни служби на Харбор Хаус и Прери ќе бидат домаќини на тркалезна маса за месецот на историјата на жените

Април будала тривијална ноќ (настан преку Интернет)

Април будала тривијална ноќ (настан преку Интернет)

Саем за виртуелно проширување на Канкаки, ​​Јунајтед, 22-26 март

Саем за виртуелно проширување на Канкаки, ​​Јунајтед, 22-26 март

Библиотека на островот Рок, партнери со преглед на проширувањето на криминалното досие на државата Прери, 3 март

Библиотека на островот Рок, партнери со преглед на проширувањето на криминалното досие на државата Прери, 3 март