практиканти

ПРАВНИ СТУДЕНТСКИ МЕERNУНАРОДНОСТ

Државата Prairie редовно е домаќин на практиканти на студентски студенти по право на учебната година и летото во секоја од нејзините локални канцеларии (Bloomington, Galesburg, Joliet, Kankakee, Otawa, Peoria, Rockford, Rock Island, Waukegan, Woodstock и West Suburban) и следните специјални проекти : Проект за правна помош за сопствениците на куќи (Западен Чикаго и Вокеган); Клиника за низок данок на доход (Западен Чикаго); и Проект за фер домување (Вокеган, Рокфорд и Пеорија).

Што ќе правам јас?

Студентите по право извршуваат различни должности во државата Прери во зависност од нивото на искуство и потребите на одредена канцеларија или проект. Овие должности може да вклучуваат интервјуа со клиенти и истрага на случај; изготвување на изјави, меморандуми и брифинзи; правно истражување; и преговори. (ЗАБЕЛЕШКА: Студентите по право со ограничена дозвола за пракса според Врховниот суд на Илиноис, Правило 711, дополнително ќе имаат можност да се појават пред државниот суд.) Целата работа е под надзор на искусен адвокат. Државата Прери им обезбедува чести можности за обука на практиканти.

Надомест

Државата Прери разбира дека многу студенти кои сакаат да работат во јавен интерес не можат да прифатат неплатена позиција. Работејќи заедно со ПИЛИ и други финансиери, ние сме во можност да понудиме ограничен број платени студентски работни места по право; бројот и локацијата на овие позиции варира во зависност од моменталните можности за финансирање. Државата Прери исто така ги поздравува апликациите за пракса од студенти по право кои имаат финансирање однадвор или бараат училишен кредит, или кои едноставно сакаат да волонтираат за своето време.

За да аплицирате за стажирање на студент по право, ве молиме вратете се на оваа страница за време на нашиот отворен прозорец за апликација, помеѓу 15 декември и 15 февруари. Ако имате прашања, можете да контактирате со координаторите за стажирање на државата Prairie за повеќе информации на [заштитена по е-пошта].

Апликација за летен практикант

ПОДГОДИНСКИ И ПАРАЛЕГАЛНИ МЕERNУНАРОДНОСТИ

Државата Прери редовно е домаќин на практиканти во учебната година и летото во секоја од нејзините локални канцеларии (Блумингтон, Галезбург, olолиет, Канкаки, ​​Мекени, Отава, Пеорија, Рокфорд, Рок остров, Ваукеган и Западно предградие) и следниве специјални проекти: Правни Проект за помош на сопствениците на домови (Западен Чикаго и Ваукеган); Клиника за данок на низок доход (Западен Чикаго); и проект за фер домување (Ваукеган, Рокфорд и Пеорија).

Што ќе правам јас?

Практикантите извршуваат различни должности во државата Прери во зависност од нивото на искуство и потребите на одредена канцеларија или проект. Правно-практикантите можат да интервјуираат клиенти, да изготват предлози, да вршат правни истражувања и да им помагаат на адвокатите во подготовките за судење.

Надомест

Државата Прери ги поздравува апликациите за стажирање од додипломски или пред-правни студенти кои имаат финансирање однадвор или бараат кредит од училиште, или кои едноставно сакаат да го волонтираат своето време. За жал, не можеме да понудиме платена пракса на студенти на додипломски и пред-правни студии.

За повеќе информации, контактирајте го директорот на волонтерската служба на државата Прири. (е-пошта: [заштитена по е-пошта])

ЗАБЕЛЕШКА: Не прифаќаме нови апликации за додипломски или пара-правни студенти за стажирање, додека не ги отвориме повторно канцелариите, бидејќи повеќето вработени сè уште работат на далечина поради пандемијата COVID-19.