Прославен настан на Светскиот ден на СИДА, 1 декември

Прославен настан на Светскиот ден на СИДА, 1 декември

#WorldAIDSday обединува луѓе од целиот свет за да ја подигне свеста за ХИВ/СИДА. Придружете се на проектот за ХИВ/СИДА на државните правни служби на Prairie, во партнерство со давателите на округот Лејк АМИТА, здравството на округот Лејк и Католичката добротворна организација за...
Неделна правна клиника за одење во фондацијата Антмаунд

Неделна правна клиника за одење во фондацијата Антмаунд

Придружете ни се секоја среда за БЕСПЛАТНА правна клиника за одење, почнувајќи од 1 септември, од 9:00 часот до 12:00 часот, во Фондацијата Ентмаунд, 2424 Вашингтон Свети, апартман 103 во Воукен, Ил. Државата Прери обезбедува правна помош за луѓе со ниски примања и постари лица со проблеми што ...
Семинар за иселување на станови, 26 август

Семинар за иселување на станови, 26 август

NAACP Lake County and Prairie State Legal Services со задоволство ви презентира „Семинар за иселување на станови“ во среда, 25 август, од 12: 30-1: 00 часот, на улицата С. Генези, 202, Воукен, ИЛ 60085. AQ & A will веднаш следи од 1: 00-1: 15 часот, а ...
Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 9 септември

Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 9 септември

Strike A Chord се врати лично! Придружете ни се на „Strike A Chord for Prairie State Legal Services“ четврток, 9 септември, од 5:00 до 8:00 часот, во Грин Таун на карпите, 175 N. Harbor Place во Ваукеган. Дојдете да слушнете одлична музика од округот Лејк ...
Фејсбук настан во живо – КОВИД-19 и вашата хипотека, 23 март

Фејсбук настан во живо – КОВИД-19 и вашата хипотека, 23 март

Придружете ни се на 23 март, во 12 часот, за презентацијата на Фејсбук во живо, COVID-19 и вашата хипотека: Новости за сопствениците на домови. Правната помош од државната држава Прери за вработените во сопствениците на домови ќе биде достапна за дискутирање: Заплена за време на кризата со КОВИД Што е федерална хипотека и ...