Правна презентација и клиника: права и одговорности на закупувачите, 30 март

Правна презентација и клиника: права и одговорности на закупувачите, 30 март

Правните служби на државата Prairie ќе презентираат правни информации за правата и одговорностите на наемниците на 30 март, од 9:30 до 4:00 часот, во Јавната библиотека Канкаки, ​​ул. Претставниците, исто така, ќе ги прегледаат апликантите ...
Патување низ нејзината приказна: Преглед на феминистички моменти раскажани од уметност, 29 март

Патување низ нејзината приказна: Преглед на феминистички моменти раскажани од уметност, 29 март

Придружете се на правните служби на Harbour House и Prairie State Legal Services вторник, 29 март, во 12 часот преку Zoom, во славењето на месецот на историјата на жената преку преглед на феминистичките моменти како што е кажано во уметноста. Овој виртуелен настан ќе биде пријатен, едукативен начин да ја поминете паузата за ручек...
Уметничкиот совет на заедницата на округот Канкаки ќе ја претстави уметноста „аутсајдер“ на локалниот уметник Луис Вокер, Џуниор од 1 до 14 април

Уметничкиот совет на заедницата на округот Канкаки ќе ја претстави уметноста „аутсајдер“ на локалниот уметник Луис Вокер, Џуниор од 1 до 14 април

Советот за уметност на заедницата на округот Канкаки (CAC) со задоволство ја претставува изложбата „Поглед одвнатре во уметноста однадвор“, поставена од 1 до 14 април. Уметничката галерија Merchant Street на уметници со аутизам, лоцирана на улицата East Merchant 356, во центарот на Канкаки, ​​IL, ќе биде домаќин на...
Месец на црната историја: Седиште на маса, 24 февруари

Месец на црната историја: Седиште на маса, 24 февруари

Ајде да славиме заедно! Правните служби на државата Prairie ве покануваат на месецот на црната историја: Седиште на маса, 24 февруари, од 11:30 до 1:00 часот, во јавната библиотека Канкаки, ​​201 E. Merchant S., 4th кат Auditorium Kankakee, IL . Обезбеден е ручек....