Правната држава на Prairie ги презентира адвокатите во библиотеката, јуни-декември 2022 година

Правната држава на Prairie ги презентира адвокатите во библиотеката, јуни-декември 2022 година

Адвокат од правните служби на државата Prairie ќе биде на лице место во библиотеката за бесплатен состанок еден на еден. Правните служби на државата Prairie може да помогнат во граѓански правни прашања како што се развод, наредби за заштита, одбрана од иселување за станарите, одбивање на домување и дискриминација,...
Исчистете го вашето криминално досие, 30 јуни и 28 јули

Исчистете го вашето криминално досие, 30 јуни и 28 јули

Исчистете го вашето криминално досие. Средба со адвокат БЕСПЛАТНО во четврток, 30 јуни и 28 јули, од 12:00 до 2:00 часот, во Јавната библиотека Фрипорт, 100 E. Douglas St., Freeport, IL, за да дознаете за процесот на бришење и запечатување и како да се добие правна помош. Јавете се...
Самит за втори шанси на сенаторот Стив Стаделман, 20 мај

Самит за втори шанси на сенаторот Стив Стаделман, 20 мај

Правните служби на државата Prairie со задоволство објавуваат дека ќе му се придружат на сенаторот Стив Стаделман повторно во 2022 година на неговиот Самит за втори шанси, во центарот Нордлоф, 118 N. Main St., во Рокфорд во петок, 20 мај, од 9:00 часот. до 4:00 часот, да ја понудиме оваа вредна,...
Знај ги твоите права: дефектологија, 6 мај

Знај ги твоите права: дефектологија, 6 мај

Правни услуги и опремување за еднаквост на државата Prairie Ве покануваат на „Знајте ги вашите права: Специјално образование“ во петок, 6 мај, од 11:30 до 1:00 часот, во Афро-американскиот ресурсен центар во Букер, 1005 South Court St. ., Рокфорд, ИЛ. Маските се охрабруваат....
Адвокатска презентација и клиника: добијте бесплатен правен совет, 7 декември

Адвокатска презентација и клиника: добијте бесплатен правен совет, 7 декември

Претставниците од правните служби на државата Prairie ќе дадат кратка презентација за нивните услуги, а потоа ќе понудат бесплатни, еден на еден состаноци со адвокат за да дадат правен совет. 7 ДЕКЕМВРИ 2021 | 5:6 – 609:XNUMX САЕМИ ЗА МОМЧИЊА И ДЕВОЈКИ КЛУБ XNUMX KILBURN AVE Сите...