Пеорија чекори за правда 1 милја прошетка и 5K трчање, 24 септември

Пеорија чекори за правда 1 милја прошетка и 5K трчање, 24 септември

Адвокатската комора на округот Пеорија повторно е домаќин на Strides for Justice, што е 1 милја пешачење/5к трчање (виртуелно или на Грандвју Драјв во Пеорија Хајтс) во сабота, 24 септември, во 8:00 часот. Потребна е регистрација и сега е отворена! Раната регистрација на птици е 25 долари.
Едукативна клиника за запечатување/бришење, 20 април

Едукативна клиника за запечатување/бришење, 20 април

Дали имате криминално досие? Правните служби на државата Prairie, Центарот за заедница на East Bluff и Фондацијата Peoria Opportunities со задоволство ви ја презентираат клиниката за запечатување/избришување на образованието, среда, 20 април, во 5:30 часот, во Центарот на заедницата East Bluff, 512...
Комисија на ИЛ за поттик за сесија за слушање на сиромаштија - регион на северозападен Илиноис

Комисија на ИЛ за поттик за сесија за слушање на сиромаштија - регион на северозападен Илиноис

Ве молиме придружете се на претставникот hanехан А. Гордон за дискусија за тоа како да се справите со нееднаквоста и сиромаштијата во регионот на северозападниот дел на Илиноис - Пеорија, Рокфорд и Рок Ајленд. Комисијата за отстранување на сиромаштијата и економската безбедност во Илиноис работи на ...
Пеорија чекори за правда, 25 септември

Пеорија чекори за правда, 25 септември

Адвокатската комора на округот Пеорија уште еднаш е домаќин на Strides for Justice, што е на 1 милја пешачење / 5 км трчање (виртуелно или на Грандвју Драјв во височините на Пеорија) во сабота, 25 септември, во 8:00 часот наутро. Регистрација е задолжителна и сега отворена! Раната регистрација на птици е 25 долари ...