Клиники за бришење на округот Кејн, 17 и 24 септември

Клиники за бришење на округот Кејн, 17 и 24 септември

Избришувањето на криминалните досиеја во округот Кејн станува полесно со две клиники: 17 септември, Елгин и 24 септември, Аурора. Прашања? Е-пошта [заштитена по е-пошта] или јавете се на (630) 208-3807. Повеќе информации подолу:
Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 8 септември

Удрете акорд за правните служби во државната прерија, 8 септември

Музика во живо за правни услуги на брегот на езерото! Повеќе од една деценија, нашиот тим за собирање средства Waukegan Campaign for Legal Services го организира овој неверојатен музички настан во корист на правните услуги на државата Prairie, и ние сме многу возбудени за овогодинешниот...
Пеорија чекори за правда 1 милја прошетка и 5K трчање, 24 септември

Пеорија чекори за правда 1 милја прошетка и 5K трчање, 24 септември

Адвокатската комора на округот Пеорија повторно е домаќин на Strides for Justice, што е 1 милја пешачење/5к трчање (виртуелно или на Грандвју Драјв во Пеорија Хајтс) во сабота, 24 септември, во 8:00 часот. Потребна е регистрација и сега е отворена! Раната регистрација на птици е 25 долари.
Саем за бришење и враќање на работа, 4 август

Саем за бришење и враќање на работа, 4 август

Правните услуги на државата Prairie и Фондацијата за враќање на наследството го презентираат „Саемот за бришење и враќање“, четврток, 4 август, од 11:00 до 2:00 часот, на ул. В. Клејтон 420, во Вокеган, Ил. Избришете го вашето криминално досие и вратете го вашиот возач...
БЕСПЛАТНИ информативни семинари за Законот за старци, 18 и 29 јули

БЕСПЛАТНИ информативни семинари за Законот за старци, 18 и 29 јули

Правни услуги и Опции на Центарот за независно живеење на Prairie State со задоволство ви ги презентираат БЕСПЛАТНИТЕ информативни семинари за правото на постарите лица од летото 2022 година. Напредни директиви 18 јули во 11 часот - презентирано од адвокатот Кетура Баптист, Правни служби на државата Prairie, Канцеларијата на Канкаки...