Проширување на канабис: Преминување покрај вашето криминално досие, 4 мај

Проширување на канабис: Преминување покрај вашето криминално досие, 4 мај

Канабисот е легален, но старите записи за канабис сè уште можат да создадат проблеми за вработување и домување. Придружете ни се на БЕСПЛАТНИ веб-семинар на 4 мај, во 1:30 часот, за да дознаете како овие стари записи можат да влијаат врз вас и што можете да направите за тоа. Додека некои стари записи за канабис се ...
Клиника за виртуелно проширување: Почнувајќи, 16 април

Клиника за виртуелно проширување: Почнувајќи, 16 април

Дали имате прашања во врска со ваш рекорд? Придружете ни се на нашиот управен адвокат во канцеларијата на Блумингтон, Адријан Бар, за да добиете одговор на вашите прашања и да дознаете кои ќе бидат вашите следни чекори. „Повеќе од половина од 65 милиони луѓе во Соединетите држави со криминално ...
Саем за виртуелно проширување на Канкаки, ​​Јунајтед, 22-26 март

Саем за виртуелно проширување на Канкаки, ​​Јунајтед, 22-26 март

ПРЕГЛЕДЕТЕ ГО ВАШИОТ РЕКОРД: Дознајте повеќе за тоа кои криминални досиеја имаат право да бидат запечатени ДАЛИ ЗНАЕШЕ? Ако се отстрани, записот нема да се појави на повеќето проверки во позадина за работа и домување. РЕСУРСИ: Резервирајте состанок со државните правни служби во Прери за да утврдите ...
Саем за виртуелно проширување на Канкаки, ​​Јунајтед, 22-26 март

Библиотека на островот Рок, партнери со преглед на проширувањето на криминалното досие на државата Прери, 3 март

Јавната библиотека Рок Ајленд и Државните правни служби во Прери ќе организираат бесплатна виртуелна презентација за процесот на обезвлекување на криминалното досие во 5:30 часот во среда, 3 март. Презентацијата ќе биде понудена преку зум и потребна е регистрација. За да се регистрирате, посетете ...