Комисија на ИЛ за поттик за сесија за слушање на сиромаштија - регион на северозападен Илиноис

, , ,

Ве молиме придружете се на претставникот hanехан А. Гордон за дискусија за тоа како да се справите со нееднаквоста и сиромаштијата во регионот на северозападниот дел на Илиноис - Пеорија, Рокфорд и Рок Ајленд.

Комисијата за отстранување на сиромаштијата и економската безбедност во Илиноис работи на план за отстранување на сиромаштијата во Илиноис во следните 15 години. Сакаме да знаеме како можеме да одговориме на уникатните искуства на оние што живеат во овој регион додека се справуваме со системската сиромаштија и расизмот во Илиноис.

Ве покануваме да ни се придружите во четврток, 26 август од 6:00 до 8:00 часот за виртуелна сесија за слушање. Сакаме да знаеме како можеме да одговориме на уникатните искуства на оние што живеат во овој регион додека се справуваме со системската сиромаштија и расизмот во Илиноис.

Ние го охрабруваме присуството на сите членови на заедницата и за да ги надоместиме оние што присуствуваат за нивното време и внимание, нудиме стимулација за подарок картичка од 25 американски долари за оние што учествуваат.

Вашите повратни информации се важни и ќе се користат за да им помогнете на вашите владини претставници да креираат влијателни политики за борба против сиромаштијата.

Доколку сакате да присуствувате виртуелно преку зум, регистрирајте се за настанот ТУКА!

Ви благодариме за вашето време и учество! Со нетрпение ве очекуваме на 26 август.

вештини

Објавено на

Август 13, 2021