Прославен настан на Светскиот ден на СИДА, 1 декември

,

#WorldAIDSday обединува луѓе од целиот свет за да ја подигне свеста за ХИВ/СИДА.

Придружете се на проектот за ХИВ/СИДА на државните правни служби на Prairie, во партнерство со давателите на Lake County AMITA Health, Lake County Health Department и The Catholic Charities за прослава на Светскиот ден на СИДА на 1 декември, од 6 до 8 часот, кај езерото Здравствен центар за однесување на округот, 3010 Grand Ave., 3rd FL Соба за пансиони во Waukegan, IL. Помогнете ни да застанеме против стигмата бидејќи поддржуваме индивидуални изрази на она што го означува овој ден.

вештини

Објавено на

Ноември 18, 2021