Бесплатна правна помош во библиотеката

,

Адвокатите во библиотеката! Правните служби на државата Прери и Јавната библиотека Рокфорд се здружуваат за да презентираат правни совети за жителите на Рокфорд. Адвокат од правните државни служби во Преријата ќе биде на лице место во библиотеката за состанок еден-на-еден.

Правните државни услуги на Преријата можат да помогнат во граѓански правни прашања, вклучувајќи:

• Развод
• Наредби за заштита
• иселувања
• Одбивање на домување и дискриминација
• Старателство
• Проблеми со SNAP, TANF
• Медикајд
• Проширување и запечатување на криминално досие
• Даночни проблеми
• стечај
• Укинување или протерување од училиште.

Состаноците може да се закажат предвреме, со повик (815) 965-2902 и притискање на копчето за тековниот клиент. Приоритет ќе бидат закажаните состаноци. Прошетките ќе се гледаат по принципот „прв дојден, прв услужен“. Маските мора да се носат правилно во секое време.

Претстојниот распоред

Јавна библиотека Рокфорд
Привремена библиотека Харт
214 N. Church Street
Рокфорд, ИЛ 61101

Четврток, 10 февруари, 9:30-10:30 часот
Четврток, 10 март, 3:00-5:00 часот

За повеќе информации, посетете го календарот за настани на Јавната библиотека Рокфорд на www.rockfordpubliclibrary.org.

вештини

Објавено на

Октомври 5, 2021