БЕСПЛАТНИ информативни семинари за Законот за старци, 18 и 29 јули

Правни услуги и Опции на Центарот за независно живеење на Prairie State со задоволство ви ги презентираат БЕСПЛАТНИТЕ информативни семинари за правото на постарите лица од летото 2022 година.

Однапред директиви

18 јули во 11 часот - презентирано од адвокатката Кетура Баптист, правни служби на државата прери, канцеларија во Канкаки

Финансиска експлоатација

29 јули во 11 часот - презентирано од адвокатката Меган Вуд, правни услуги на државата Prairie, канцеларија во Блумингтон

Двете сесии ќе се одржат на:

ВИЛА РИЏ

600 N КЛАРЕНС

ВАЦЕКА, ИЛ 60970

По секоја презентација, ќе има прашања и одговори и можност да аплицирате за услуги.

вештини

Објавено на

Јули 8, 2022