Правната држава на Prairie ги презентира адвокатите во библиотеката, јуни-декември 2022 година

,
Адвокат од Правните служби на државата Prairie ќе биде на лице место во библиотеката за бесплатен состанок еден на еден.

Правните служби на Prairie State може да помогнат во граѓански правни прашања како што се развод, наредби за заштита, одбрана од иселување за станари, одбивање на домување и дискриминација, старателство, проблеми со SNAP, TANF, Medicaid, бришење и запечатување на кривичната евиденција, даночни проблеми, стечај или училиште Суспензии или протерувања.

Состаноците мора да се закажат однапред, со повик на 815-965-2902 и притискање на копчето за тековниот клиент. Сите клиенти ќе бидат проверени за подобност и нема гаранција за правна помош.

КАДЕ
Привремена библиотека Харт

214 N. Church Street

Рокфорд, ИЛ 61101
КОГА
Секој втор четврток во месецот
9 јуни- 9:30-11:30 часот
14 јули- 3:00-5:00 часот
11 август - 9:30-11:30 часот
8 септември - 3:00-5:00 часот
13 октомври - 9:30-11:30 часот
10 ноември - 3:00-5:00 часот
8 декември- 9:30-11:30 часот
вештини

Објавено на

Може 25, 2022