Запечатување евиденција за иселување: Преглед за партнерите во социјалната служба

Мораториумот за иселување заврши, а многу станари се подготвени да се преселат. Но, старите записи за иселување може да го спречат закупецот да најде нови станови за изнајмување, особено на тесниот пазар за изнајмување. Новиот закон на Илиноис привремено ги проширува видовите на записи од судот за иселување што може да бидат запечатени или скриени од очите на јавноста.

Придружете се на Правните служби на државата Prairie на 18 ноември, во 3:00 часот, за да дознаете повеќе за запечатувањето на евиденцијата за иселување и како партнерите од социјалната служба можат да бидат вклучени во овој процес. Овој бесплатен вебинар е наменет за партнери за социјални услуги кои работат со станари. Вебинарот ќе се снима. Потребна е претходна регистрација.

Регистрирај се, овде: https://register.gotowebinar.com/register/1059963712838904844

 

вештини

Објавено на

Ноември 3, 2021