Прослава на Про Боно 2021 година, 25-29 октомври

Виртуелно препознавање и настан MCLE

Придружете ни се како премиерни кратки видеа во текот на целата недела што ја истакнуваат одличната работа и посветеноста на нашите волонтери од целата држава. Нашата прослава ќе кулминира со интерактивна сесија на MCLE. Учесниците ќе влезат во чевлите на самохран родител кој се обидува да се движи низ судскиот систем без адвокат.

РАСПОРЕД

Пон, 25 октомври, 12 часот
Презентација на награди на нашите одлични почесници на заедницата Про Боно во 2021 година

Погледнете тука: https://youtu.be/d7t-y3DMqh8

Втор, 26 октомври, 12 часот
Презентација на наградата за истакнато про боно застапување за 2021 година - индивидуално

Погледнете тука: https://youtu.be/g-pyEJzvVGY

Недела, 27 октомври, 12 часот
Презентација на наградата за истакнато про боно застапување за 2021 година - корпорација

Види тука: https://youtu.be/1M0wxrEz9zU

Четврток, 28 октомври, 12 часот
Симулација MCLE: Само навигација по судови (БЕСПЛАТНО!) RSVP до петок, 22 октомври, на: https://bit.ly/3okenSr

 

 

 

вештини

Објавено на

Октомври 7, 2021