Информативен настан за бришење и запечатување, 9 мај

,

Криминалното досие не треба да ве дефинира. Придружете ни се во понеделник, 9 мај, во 3:30 часот во Јавната библиотека Ваукеган, 128 N. County St., Waukegan, IL, за да дознаете за процесот на бришење и запечатување и како да добиете правна помош.

Многу жители на Илинојза сè уште се соочуваат со бариери за вработување, домување, образование и обука за работа поради долгогодишните криминални досиеја. Бришењето или запечатувањето на криминално досие може да ви помогне да свртите нов лист и да ги следите овие животни цели.

вештини

Објавено на

Април 29, 2022