Неделна правна клиника за одење во фондацијата Антмаунд

,

Придружете ни се секоја среда за БЕСПЛАТНА правна клиника за одење, почнувајќи од 1 септември, од 9:00 часот до 12:00 часот, во Фондацијата Ентмаунд, 2424 Вашингтон Свети, апартман 103 во Воукен, Ил.

Државата Прери обезбедува правна помош за луѓе со ниски приходи и постари лица со проблеми што вклучуваат суспензија и протерување на училишта, проблеми со станодавецот и станарот, бришење на криминалните досиеја, наредби за заштита, јавни придобивки и многу повеќе.

Бесплатни правни совети ќе им бидат дадени на лицата кои ги исполнуваат условите за правни услуги на државата Прерија. Поради COVID, носете маска.

Финансирањето за овој настан е целосно или делумно обезбедено од Информативниот орган за кривична правда во Илиноис. Спонзорирано од Фондацијата Антмаунд и правните служби на државата Прерија.

Не е потребна претходна регистрација и не е потребен состанок. Прошетките се по прв пат, по прв пат. За повеќе информации, јавете се на 847-909-0598.