Државните правни служби на Харбор Хаус и Прери ќе бидат домаќини на тркалезна маса за месецот на историјата на жените

,

Харбор Хаус и Државните правни служби во Прери ќе бидат домаќини на тркалезна маса за месечна историја на жените во 6 часот на 30 март преку Зум. Настанот ќе биде олеснет од извршната директорка на Харбор Хаус enени Шенветер.

Панелисти вклучуваат Вики Смит, извршен директор на коалицијата Илиноис против семејно насилство; Кетрин МекГован Бетчер, директорка на семејство и застапништво за преживеани во Државните правни служби во Прери; и Маргарет Волф, директор за образование на возрасни и заедница на колеџот Канкаки заедница.

Нема плаќање за присуство на настанот. За да се регистрирате, посетете ја harborhousedv.org / настани.