Суспензии за возачка дозвола: Вебинар за враќање на патот, 22 март

,

Придружете ни се на веб-семинар на 22 март 2021 година во 2:00 часот ЦДТ.

 

Зачленете се сега!

 

Придружете му се на адвокатот на државните правни служби во Прери, Кери О'Брајан, за овој информативен веб-семинар за проблеми со возачката дозвола. Да се ​​има возачка дозвола е привилегија и одговорност, но исто така често е неопходност и во нашето зафатено и деконцентрирано општество. Овој бесплатен веб-семинар е дизајниран за лица на кои им се потребни лиценци за работа, медицинска нега и помагање на семејството, но кои се соочуваат со губење на привилегии за возење; исто така е идеален за даватели на социјални услуги кои работат со лица кои се соочуваат со овие предизвици. Г-дин О'Брајан ќе се осврне на прашања како што се: која е разликата помеѓу суспензија на лиценцата и одземање на лиценцата? кога некое лице може да ги изгуби привилегиите за возење поради неплатена издршка на дете? какво влијание може да има несреќата врз привилегиите за возење? кои се чекорите што треба да се преземат за да се вратат во возачките привилегии? дали некогаш стечајот е пат до враќање на лиценцата? Овој веб-семинар бара претходна регистрација и просторот е ограничен. Beе има време за прашања, но г-дин О'Брајан нема да понуди индивидуален правен совет. Оваа програма е поддржана од IL-AFLAN (Мрежа за правна помош на вооружените сили на Илиноис), но е отворена за ветерани и не-ветерани.

По регистрирањето, ќе добиете е-мејл потврда содржи информации за приклучување на webinar.