2021 Настан на кампања PSLS и Про Боно старателство за возрасни CLE, 20 август

Поканет си!

Кога: Петок, 20 август, 12-1: 00 часот

каде што: Преку ЗООМ

Што: БЕСПЛАТНО ЧЕСТ за застапување клиенти во неспорни случаи на старателство над возрасните

Старателството за возрасни често е потребно кога дете со попреченост наполни 18 години или кога постар родител повеќе не е компетентен и никогаш не извршил полномошно. За парничните застапници кои се само застапувани, стекнувањето старателство над возрасните може да биде тешко за навигација, дури и кога старателството е неспорно и јасно соодветно. За време на еден час ЧЛЕ, ќе научите ореви и завртки за застапување клиенти во овие едноставни, неприкосновени старателства за возрасни. Државните правни служби од Прери (ПСЛС) ќе ве обучат како да ја поднесете Петицијата, да му ја доставите поканата на возрасно лице со попреченост, да застапувате на сослушувањето и да ги дадете заклетвата и писмата. Судијата Браун ќе сподели зборови од клупата за тоа како ова застапување им помага не само на странките, туку и на Судот да работат поефикасно. PSLS бара про боно адвокати за застапување во овие случаи. Ве молиме, размислете да ни се придружите во оваа важна работа!

За да се регистрирате, кликнете овде.