БЕСПЛАТНА MCLE симулација: Навигација низ судовите сами, 28 октомври

Дали некогаш сте се запрашале како би било да се движите низ судовите без адвокат? Придружете се на правните услуги на државната Прерија, четврток, 28 октомври, од 12:00 до 1:30 часот за БЕСПЛАТНО виртуелна вежба за интерактивна обука каде ќе стапнете во чевлите на самохран родител што оди сам на суд за да се брани од иселување. За време на симулацијата, ќе навигирате во неколку меѓусебно поврзани системи, вклучувајќи суд, правна помош, јавни придобивки и домување.

OUЕ УЧИШ

• Комплексноста на системите по кои се бара да управуваат луѓето со ниски приходи и начините на кои тие не работат секогаш заедно

• Како пристапот до ресурсите (или недостатокот од нив) влијае на опциите и изборот за семејствата кои живеат во сиромаштија

• Предизвиците со кои се соочуваат про боно или клиенти со ниски приходи и самозастапувани спротивставени страни надвор од правниот систем

• Различни начини на работење на судовите и правниот систем за отстранување на бариерите со кои се соочуваат луѓето без адвокати и како правните професионалци
може да ги поддржи овие напори

ПОТРЕБНА ПРИЈАВУВАЕ
RSVP до петок, 22 октомври, на врската: https://bit.ly/3okenSr
или, скенирајте го овој QR -код:

 

 

 

Адвокатите ќе заработат 1.5 часа кредит MCLE (кредит за професионалност во очекување на одобрување).

 

 

вештини

Објавено на

Октомври 7, 2021