просторија за печатот

Контакт со медиуми: Информациите за медиуми се добиваат во работните денови помеѓу 8:30 и 5:00 часот на:

Том Масари                                                   Менаџер за маркетинг и комуникации  (815)-668 4425                  [заштитена по е-пошта]                

 

Билтен за еднаков пристап

Вести и стории за нашата организација. 

Огнот од преријата е годишен прилог на значајни случаи и достигнувања од страна на нашите адвокати во Државните правни служби во Прери, Inc.

Канцелариите за правни услуги на државната Прерија затворени во понеделник, 11 октомври

Канцелариите на државните правни услуги на Преријата ќе бидат затворени во понеделник, 11 октомври, во чест на Денот на Колумбо. Канцелариите повторно ќе се отворат во вторник, 12 октомври.

Државата Прерија добива грант за мисија од 25,000 американски долари од Фондацијата Заедница за округот Мек Хенри

Државните правни службеници во Преријата неодамна беа наградени со грант од 25,000 американски долари од Фондацијата Заедница за округот Мекхенри.

Државните правни служби во Преријата се подготвуваат за зголеменото иселување

Мораториумот за иселување во Илиноис заврши во недела, 3 октомври 2021 година. Правните служби на државата Прерија веќе забележуваат зголемување на бројот на случаи на иселување. Според Канцеларијата на американскиот јавен обвинител, се очекува бројките „скоро да се зголемат за двојно да ги зголемат нивните нивоа пред пандемијата“.

2021 година Прослава на Про Боно, 25-29 октомври

Државните правни услуги на Преријата ќе ја прослават Националната прослава на Про Боно (ака „Про Боно недела“), 25-29 октомври. Неделата „Про Боно“ е основана од Американската адвокатска комора во 2009 година и е годишна можност да се прослави неверојатната и променлива животна работа што ја вршат волонтери адвокати и правни професионалци.

ВАORTНО ИЗВЕСТУВАЕ: ПРЕКИН НА СЛУБАТА ЗА ТЕЛЕФОН

Дали се обидувате да контактирате со нас? Со жалење ве известуваме дека нашите телефонски линии се прекинати во моментов. Се соочувавме со технички проблеми со нашата телефонска услуга, што исто така влијае на милиони други луѓе.

PSLS ги поздравува новите членови на одборот

Правните служби на Државната прерија поздравуваат четири нови членови во неговиот Одбор на директори: Мајкл Бин (член на одборот на адвокатот), Луис Хобсон (член на одборот на заедницата), perаспер onesонс (член на одборот на заедницата) и Скот Смит (член на одборот на адвокати). Мајкл Бин, Скот Смит и perаспер onesонс ќе служат 3 години, а Луис Хобсон 5 години.

Удар на акорд за правни услуги на државата Прарија слави 10 години

Некои од најталентираните адвокати и судии на округот Лејк се собираат на концерт во живо, лично на отворено, за да имаат корист правните услуги на државата Прерија. Оваа година ќе се одбележи 10 -годишнина од настанот. Значи, што можете да очекувате? Неверојатна музичка ноќ!

Адвокатската комора на округот Пеорија ќе биде домаќин на трката „Чекори за правда 5К“, 25 септември

Тркачи и пешаци од сите нивоа се поканети да се приклучат на Адвокатската комора на округот Пеорија и оваа година на нејзиниот 14 -ти годишен „Чекори за правда“ 5К трчање и 1 милја пешачење, што започнува во 8:00 часот во сабота, 25 септември.

Достапна е помош за изнајмување за да им помогне на изнајмувачите и сопствениците

ако сте изнајмувач кој има проблеми со плаќањето на вашата кирија, комунални услуги или други трошоци за домување - или ако сте сопственик што се обидува да остане во живот со станарите во оваа ситуација - помошта може да биде достапна. Државните и локалните програми дистрибуираат милијарди долари помош за изнајмување за да им помогнат на изнајмувачите да останат сместени за време на пандемијата.