Së bashku japim.

Për vitin 2021, ne kemi vendosur një objektiv për të arritur 100,000 dollarë, por suksesi ynë varet nga ju!

A KE DËGJUAR?

Shërbimet Ligjore të Shtetit Prairie Merr Grant Komunitar të Lojërave Riot prej 10 mijë dollarësh.

Ndihmë Juridike Falas në Bibliotekë

Shërbimet Juridike të Shtetit Prairie dhe Biblioteka Publike Rockford po bashkëpunojnë për të paraqitur këshilla ligjore për banorët e Rockford.

Ne jemi gati për rritjen e dëbimit

Moratoriumi i dëbimit në Illinois përfundoi më 3 tetor dhe ne jemi gati t'i shërbejmë komunitetit tonë. Burimet janë ende të disponueshme.

 

SI T G NDIHMONI

Prairie State Legal Services ofron ndihmë juridike falas për njerëzit me të ardhura të ulëta dhe të moderuara.

Burimet e dëbimit dhe bllokimit

Mësoni se si mund të qëndroni në shtëpinë tuaj. Njihni të drejtat tuaja ligjore dhe hapat që mund të ndërmerrni kur përballeni me dëbimin ose përvetësimin.

Ndihma për dëbimin e linjës së nxehtë të Illinois

Ndihmë ligjore falas për banorët e Illinois që përballen me dëbimin e mundshëm

855-631-0811

 

ÇFAR A PRIT PRAN?

Nëse mendoni se keni të drejtë të merrni ndihmë juridike falas për të hequr dënimin tuaj për kanabis, klikoni "Mëso më shumë" ose vizitoni newleafillinois.org për të filluar sot!

MUNDESI PER KARRIERE

Bashkohuni me ekipin tonë në luftën për të sjellë drejtësi të barabartë për të gjithë.

ÇFARË BËJMË

 

Prairie State Legal Services ofron falas Shërbime ligjore për persona me të ardhura të ulëta dhe ata të moshës 60 vjeç e lart që kanë serioze problemet juridike civile dhe kanë nevojë për ndihmë juridike për t'i zgjidhur ato. Ka 11 vende zyrash që shërbejnë 36 qarqe në Illinois veriore.

SIGURIA

STREHIMI

SHËNDETI

STABILITETI

BURIMET E COVID

Akses i barabartë në drejtësi

Çdo ditë, njerëzve nëpër Illinois u mohohen të drejtat themelore për të cilat kanë të drejtë sipas ligjit thjesht sepse nuk kanë mundësi të sigurojnë një avokat. Missionshtë misioni ynë ta ndryshojmë atë.

Prairie State Legal Services ofron ndihmë juridike falas për njerëzit që kanë më shumë nevojë dhe mund ta përballojnë atë më pak. 

Disponueshmëria e ndihmës juridike civile mund të sjellë të gjitha ndryshimet për fqinjët tanë që po luftojnë për të qëndruar në shtëpitë e tyre, për t'i shpëtuar dhunës në familje, për të siguruar përfitime për veteranët ose personat me aftësi të kufizuara, ose për të adresuar shumë sfida të tjera ligjore që shkojnë në zemër të sigurisë së tyre dhe mirëqenien. 

Përafërsisht 690,000 njerëz në zonën tonë të shërbimit jetojnë në varfëri. Ata kanë familje, shpresa dhe ëndrra. Ata janë fqinjët tuaj. Ata jetojnë në komunitetet që ju i quani shtëpi. Komunitetet tona janë një vend më i mirë për të gjithë ne kur ndihma është e disponueshme kur është e nevojshme.