histori

1977: Më 1 tetor, Shërbimet Ligjore Shtetërore Prairie, Inc. filluan t'u shërbenin klientëve në pesë qarqe: Kane, Lake, McLean, Peoria dhe Winnebago.

1977 - 1979: Prairie State zgjeroi zonën e tij të shërbimit, duke shtuar zyra në Kankakee, Ottawa, Rock Island dhe Wheaton. 

1990s: Prairie State krijoi Shërbimin e Këshillimit Telefonik për të referuar klientët në zyrat lokale kur avokatët janë në dispozicion për të përfaqësuar klientët dhe për t'u ofruar më shumë klientëve këshilla ligjore afatshkurtra. 

2000: Prairie State u bashkua me Fondacionin Perëndimor të Shërbimeve Ligjore, të vendosura në Galesburg, dhe filloi të shërbente në gjashtë qarqe shtesë. 

2009: Prairie State u bashkua me programin e ndihmës juridike Will County, i vendosur në Joliet, duke zgjeruar më tej zonën e tij të shërbimit në 36 qarqe në Illinois veriore dhe qendrore.

2017: Prairie State festoi 40 vjetorin e tij të sigurimit të aksesit të barabartë në drejtësi duke nderuar 40 Hero për Drejtësinë gjatë gjithë historisë së tij. Për të mësuar më shumë rreth këtyre 40 heronjve mbresëlënës, lexoni programin tonë këtu